John Thomsen

Byrådskandidat Herning Kommune KV21

Kultur & Fritid

10. oktober 2021

Ingen tvivl om motion og bevægelse er vigtigt, og hvis det kunne blive en fast del af borgernes hverdag, vil det have en positiv indflydelse på både fysisk og mental velvære. Derfor skal vi sikre at der er mulighed for at bevæge sig, uanset hvor man bor i kommunen, det kan være både organiseret og uorganiseret bevægelse eller motion. Heldigvis har vi i hele kommunen meget fine fritids og sportsfaciliteret, hvor der både er mulighed for holdsport og individuel bevægelse. Det er aldrig for sent at komme i gang, men det er klart at får vi præget børn og unge i en tidlig alder, vil de have flere år hvor de vil opleve gevinsterne ved at være i en ok fysisk form.

I dette spiller vores foreninger en helt afgørende rolle, men en endnu større rolle spiller de rigtig mange frivillige som bruger meget tid i de forskellige foreninger.

Kulturen er en svær en, da kultur spænder meget vidt, lige fra undergrundskultur med streetart og subkultur til det nogle kalder finkultur, hvor moderne kunst og meget snævre musikgenre kan være emner. Vi må heller ikke glemme hele vores danske kulturarv, med bondesamfund, højskoler og hvor kommer vi fra.
For mig er det vigtigt at vi får styrket samarbejdet mellem de forskellige aktører på området og vores folkeskoler, så alle børn og unge får mulighed for at komme på museumsbesøgs. Det samme gælder på biblioteksområdet, hvor vi med en struktur med et hovedbibliotek i Herning og mindre biblioteksafdelinger rundt i kommunen, har mulighed for både skoler men også vores ældre institutioner kan deltage i et af de mange kulturelle eller litteraturtilbud der tilbydes.

Vores fritids- og kulturtilbud, skal være tilpasset til bredden, altså alle os almindelige borgere, men vi skal samtidig turde at have fyrtårne eller særlige tilbud, til dem som har talent potentiale, eller særlige behov. Derfor har vi f.eks. afsat midler til fremme og udvikling af parasport.